duminică, 26 februarie 2012

Luna, Venus şi Jupiter – mâine şi poimâine, nu rataţi

http://2urbietorbi.wordpress.com/2012/02/24/luna-alaturi-de-venus-si-jupiter-maine-si-poimaine-nu-ratati/

"Daca in urmatoarele doua zile aveti noroc de cer senin, nu ratati oportunitatea de a admira in datele de 25 si 26 februarie, spectacolul oferit de Luna, asezata foarte aproape de Luceafar – Venus, si de gigantul sistemului solar, Jupiter!
Luna, Venus si Jupiter impreuna
Aveti ocazia de a face si cateva fotografii interesante cu Luna, Venus si Jupiter, impreuna. O ocazie asemanatoare va mai fi pe 26 Martie, insa apropierea nu va fi chiar atat de stransa.

Deci in datele de 25 si 26 februarie, luati-va pe inserat iubita sau iubitul si priviti dupa apus, in jurul orelor 18:30 -19 spre orizonul vestic. Ii veti putea face cadou de Dragobete acest spectacol celest care va va bucura ochii.

Oricum, pe toata durata primaverii Venus va fi Luceafarul de Seara si ne va incanta serile, dominand spectaculos bolta amurgului. Iar in perioada 11 – 16 martie (notati in agenda) Venus va face o pereche spectaculoasa cu Jupiter, apropierea (aparenta) dintre cele doua planete stralucitoare, va da nastere in mod cert, a nenumarate rapoarte OZN."


de aici Valentin - http://www.urbietorbi.ro/ -

Am văzut aseară luna nouă şi planetele, dar, înafară de Venus, vechea mea cunoştinţă, nu am ştiut cine sunt celelalte"stele". Dacă voi avea norocul de o seară senină, voi încerca să recunosc şi Jupiter. Eventual, cu binoclul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu